Skip to main content

Tesla se Elon Musk, uitvoerende hoof van SpaceX, het Twitter se hele direksie ontbind ná sy uitkoop van die sosiale mediareus, wys regsdokumente wat Maandag by finansiële reguleerders ingedien is.

Volgens onderhoude en dokumente wat deur die Washington Post bekom is, beplan Musk om die werksmag van die platform met soveel as 25% te verminder. Die nuwe eienaar se binnekring besluit nou wie deel sal wees van die eerste rondte van afleggings, wat na verwagting meer as 7 000 mense van byna alle departemente sal raak.

Hoewel Musk nie die planne uitdruklik bevestig het nie, het hy voorheen kommer uitgespreek oor daar te veel mense in bestuursposisies by die maatskappy is. Toe hy gevra is wat die mees “deurmekaar ding by Twitter” was, het Musk geantwoord deur te twiet dat dit lyk asof daar “10 mense is wat ‘bestuur’ vir elke persoon wat kodeer.”

Sommige het nou kommer uitgespreek dat die massiewe afleggings tot onstabiliteit by die maatskappy kan lei en kan lei tot meer teistering en ‘trollery’ op die platform. Musk het egter beklemtoon dat sy alleen-direkteurskap tydelik is en het sy Twitter-volgelinge gerusgestel dat alle moderering op Twitter vir eers sonder enige veranderinge sal voortgaan om te funksioneer.

Die miljardêr het verduidelik dat hy nou ‘n inhoudmodereringsraad vorm en het gesê dat enige veranderinge aan Twitter se inhoudbeleide en rekeningherstelling eers sal plaasvind nadat hierdie raad byeengekom het.

Musk het verlede week sy aankoop van Twitter vir $44 miljard afgehandel ná ‘n onstuimige uitkoopproses wat byna ses maande geduur het. Nadat ‘n regsgeding wat deur Twitter ingedien is, uiteindelik die uitkoop afgedwing het, was Musk se eerste stap as uitvoerende hoof om vier van die hoogste bestuurders by die maatskappy af te dank, insluitend die voormalige uitvoerende hoof, Parag Agrawal, en verklaar dat hy “geen vertroue” in die bestuur van die sosiale mediareus het nie.

Die miljardêr het verklaar dat hy glo dat Twitter die nuwe openbare ‘stadsplein’ is en het die belangrikheid daarvan beklemtoon om buitensporige partydige sensuur op die platform te bekamp. Hy dring ook daarop aan dat hy nie Twitter gekoop het om “meer geld te maak” nie, maar eerder om “die mensdom te help.”

Twitter se top-beleggers nadat die maatskappy deur Elon Musk gekoop is, sluit die platform se medestigter Jack Dorsey, Saoedi-prins Alwaleed bin Talal, en ‘n filiaal van die soewereine welvaartfonds van Katar in.

Die Saoedi-prins het sy Twitter-belang behou nadat hy byna 35 miljoen aandele, ter waarde van sowat $1,9 miljard teen die verkoopprys van $54,20 per aandeel, deur die Kingdom Holding Company verskuif het. Dit het die korporasie en die private kantoor van Prins Alwaleed Bin Talal die tweede grootste belegger in die nuwe private maatskappy gemaak.

Jack Dorsey, wat medestigter van die sosialemediaplatform was en voorheen as sy hoof uitvoerende beampte gedien het, het meer as 18 miljoen aandele, of sowat 2,4% van die maatskappy, ter waarde van sowat $978 miljoen teen die samesmeltingsprys behou. Die belegging het aan Dorsey aandele gegee van Musk se X Holdings I, wat Twitter beheer.

Leave a Reply

error: Content is protected !!