Skip to main content

Dieseltekorte in die VSA versprei langs die Amerikaanse Ooskus te midde van ‘n verbod op invoere uit Rusland. Dit laat die vrese ontstaan ​​vir verdere stygings in die brandstofpryse namate verbruikers gereed maak vir die winterverhittingseisoen.

Die VSA het na skatting slegs 25 dae se dieselvoorrade oor, die laagste vlak sedert 2008.

Mansfield Energy, een van die land se groot brandstofverspreiders, het Dinsdag noodmaatreëls ingestel en sy kliënte gewaarsku dat die vervoerders in sommige gevalle gedwing word om verskeie terminale te besoek om voorrade aan te vul, wat aflewerings vertraag.

Met tekorte wat nou van die land se noordooste na die suidooste versprei, het die maatskappy sy klante aangeraai om bestellings 72 uur vooruit te maak om te verhoed dat hulle bo markpryse hoef te betaal.

“In baie gebiede is die werklike brandstofpryse tans 30-80 sent hoër as die markgemiddelde omdat die voorraad beperk is,” sê Mansfield, wat jaarliks ​​meer as drie miljard liter olieprodukte lewer.

Met die laekosteverskaffers wat nie meer diesel het nie, word verspreiders gedwing om uit hoërkostebronne aan te vul, wat lei tot buitengewone wye verspreidings in pryse.

Mansfield se advies het gekom net ses dae nadat Brian Deese, direkteur van die Amerikaanse Nasionale Ekonomiese Raad, aan Bloomberg News gesê het dat dieselvoorraad “onaanvaarbaar laag” was en dat president Joe Biden se administrasie na “alle opsies” op die tafel kyk om pryse te verlaag.

Soos Bloomberg en ander media egter opgemerk het, is dit nie duidelik hoe hierdie opsies langtermynverligting sal bied nie.

Dieselvoorraad in Nieu-Engeland, die Amerikaanse streek wat die meeste afhanklik is van distillaatbrandstof vir verhitting, het na bewering tot ongeveer een derde van die normale vlakke vir hierdie tyd van die jaar afgeneem.

Deese het aan Bloomberg gesê dat die VSA sy noordoostelike huisverhittingsolie-reserwe, wat een miljoen vate diesel bevat, kan gebruik vir noodgevalle. Maar, soos die Washington Post opgemerk het, is die vraag na die brandstof so hoog in die noordooste dat die reserwes binne minder as ses uur uitgeput sal wees. Die Withuis het ook oorweeg om die uitvoer van geraffineerde brandstof te verbied of te beperk – ‘n strategie wat bedryfshandelgroepe beweer ‘n ongewenste effek sou hê.

Dieselpryse is tans gemiddeld byna $5,32 per liter landwyd in die VSA, 8,6% laer as die rekord in Junie, volgens die AAA-motorklub. In vergelyking het die gemiddelde petrolprys met 25% gedaal vanaf sy rekordhoogtepunt tot $3,76 per liter. Dieselpryse is 47% hoër as ‘n jaar gelede.

Leave a Reply

error: Content is protected !!