Skip to main content

Rusland kan dalk sy diplomate vanuit die Westerse lande onttrek, het Sergey Lavrov, die Russiese minister van buitelandse sake, gewaarsku.

Lavrov het Dinsdag nuwe ministerie-rekrute toegespreek. Hy het verwys na die toenemend openlike vyandigheid wat Russiese diplomate in die gesig staar en die behoefte om te fokus op die bou van verhoudings in die res van die wêreld beklemtoon.

Die VSA en baie Europese lande het die lewe vir die Russiese diplomate moeilik begin maak – selfs gevaarlik – weens die Russiese inval vanjaar in Oekraïne.

Diplomatieke eiendomme van Rusland in New York en in Sofia, Bulgarye, is onlangs gevandaliseer, laasgenoemde deur ‘n plaaslike politikus.

Letlandse polisie het in Augustus aangekondig dat hulle nie meer Russiese konsulate sal beskerm nie nadat die land opgehou het om visums aan Russiese burgers uit te reik. Toe die Rusland se ambassade in Kanada verlede maand met ‘n molotof-bom getref is, het die polisie na bewering die ondersoek vertraag en selfs “aggressiewe” betogers toegelaat om toegang tot die gebou daarna te blokkeer.

’n Man het in Maart ook met ’n vragmotor deur die hekke van die Russiese ambassade in die Ierse hoofstad Dublin gebars.

Leave a Reply