Skip to main content

Wetenskaplikes aan die Universiteit van Boston beweer dat hulle ‘n nuwe variant van Covid-19 met ‘n sterftesyfer van 80% geskep het, deur die hoogs-oordraagbare Omicron-variant van die koronavirus met die oorspronklike Wuhan-variant te kombineer

Die navorsing, wat vermoedens versterk dat die virus wel van meet af geskep is, het tot wye verontwaardiging gelei.

In ‘n navorsingsartikel wat verlede week gepubliseer is, het die wetenskaplikes verduidelik dat hulle die peplomer-proteïen van die Omicron-variant geïsoleer en dit gekombineer het met die “kern” van die oorspronklike virus wat vroeg in 2020 begin sirkuleer het. Dit het ‘n virus geskep wat “bestendig entstof-geïnduseerde … immuniteit systap” en veroorsaak “ernstige siekte” op laboratoriummuise, van wie 80% tydens toetsing gesterf het, is berig.

Terwyl die span erken het dat hulle mutasievirus waarskynlik minder dodelik in mense as muise sou wees, het hulle gevind dat dit vyf keer soveel virusdeeltjies in laboratorium-gekweekte menslike longselle produseer in vergelyking met die Omicron-variant.

Nuus oor die navorsing het op aanlyn media-platforms woede veroorsaak, aangesien algemeen geglo word dat soortgelyke “wins-of-funksie”-navorsing – ‘n term wat die verandering van ‘n patogeen beskryf om die sterkte daarvan te verbeter – by die Wuhan Institute of Virology in China gelei het tot die wêreldwye Covid-19 pandemie.

Die VSA het die navorsing by die Wuhan-instituut befonds, hoewel dit steeds onduidelik is of die spesifieke koronavirus wat die pandemie veroorsaak het, in dié laboratorium ontstaan ​​het.

“Dit moet heeltemal verbode wees, dis soos speel met vuur,” het die voormalige hoof van die Israel Instituut vir Biologiese Navorsing, Shmuel Shapira, gesê oor die Boston-eksperimente.

“Hoeveel keer het viroloë gesê dat hulle nie chimeriese SARS-virusse meer dodelik maak nie? Hoeveel?” het verslaggewer Paul Thaker getwiet.

Die span van Boston is nie die enigste wetenskaplikes wat in die nasleep van die pandemie na potensieel gevaarlike navorsing terugkeer nie. EcoHealth Alliance, die private maatskappy wat verantwoordelik is vir baie van die Wuhan-instituut se pre-2020-wins-of-funksie-navorsing, het verlede maand ‘n $650,000-toekenning van die VSA ontvang om “die moontlikheid vir ‘n toekomstige vlermuis-koronavirus-uitbraak in Myanmar, Laos en Viëtnam te bestudeer”, berig RT.

Leave a Reply