Skip to main content

Die Universiteit van Kaapstad (UK) het 23 plekke geklim asook sy topposisie op die Afrika vasteland behou in vanjaar se Wêreld-universiteitranglys wat Woensdag, 12 Oktober 2022 deur Times Higher Education (THE) gepubliseer is.

Die universiteit is nou in die 160ste plek wêreldwyd, teenoor verlede jaar se 183ste posisie.

“Ons is diep trots op ons akademici en die breër UK-gemeenskap vir die harde en uitstekende werk wat hulle doen wat tot hierdie resultaat gelei het,” sê professor Mamokgethi Phakeng, visekanselier van die UK. “UCT ding wêreldwyd mee met instellings wat aansienlik meer hulpbronne as ons het, wat hierdie resultaat des te meer merkwaardig maak.”

THE World University Rankings het vanjaar 1 799 instellings deur middel van 13 prestasie-aanwysers in vyf areas beoordeel: publieke aansien/eer (30%), navorsing (30%), onderrig (30%), internasionale vooruitsigte (7,5%) en bedryfsinkomste (2,5%).

Leave a Reply

error: Content is protected !!