Skip to main content

Die sekretaris-generaal van NAVO, Jens Stoltenberg, het gister aan verslaggewers gesê ‘n militêre oorwinning vir Rusland in die Oekraïne sal ‘n nederlaag vir die hele Westerse alliansie beteken.

Stoltenberg het verslaggewers op die vooraand van ‘n vergadering van NAVO-ministers van verdediging toegespreek en verklaar dat voortgesette wapenverskepings na die Oekraïne noodsaaklik is om te verseker “dat Oekraïne die oorlog teen die invallende Russiese magte wen”.

“As [Russiese president Vladimir] Poetin wen, is dit nie net ‘n groot nederlaag vir die Oekraïners nie, maar dit sal vir ons almal ‘n gevaarlike nederlaag wees,” het hy gesê.

NAVO het baie in die Oekraïne belê, met die lede van die alliansie wat opleiding, intelligensievermoë en tientalle miljarde dollars se wapens aan die Oekraïense weermag verskaf. Ten spyte van hierdie “ongekende steun”, het Stoltenberg herhaaldelik beweer dat “NAVO nie bydra tot die konflik nie.”

Moskou sien dinge anders. Die Russiese minister van buitelandse sake, Sergey Lavrov, het NAVO daarvan beskuldig dat hy oorlog teen Rusland voer “as afgevaardigde”, terwyl Poetin beskryf het dat Rusland teen “die hele Westerse militêre masjien” in die Oekraïne veg.

Leave a Reply

error: Content is protected !!