Skip to main content

Die Amerikaanse senator Richard Blumenthal en verteenwoordiger Ro Khanna het Saoedi-Arabië daarvan beskuldig dat hulle met Rusland in die Oekraïne-konflik “saamspan” deur OPEC-olieproduksiekwotas te sny, wat kwansuis Moskou se energie-inkomste ‘n hupstoot gee. Die twee hoëprofiel-demokrate het gevra dat die verkope van wapens afgesny word om Riyadh te straf.

“Amerika behoort nie onbeperkte strategiese verdedigingstelsels aan ‘n klaarblyklike bondgenoot van ons grootste vyand, Vladmir Poetin, te verskaf nie,” het Blumenthal, Khanna en Jeffrey Sonnenfeld, ‘n Yale sakeprofessor, Sondag in ‘n meningsartikel geskryf. “Daar was geen onmiddellike behoefte vir Saoedi-Arabië om produksie te verminder nie, tensy hulle probeer het om die VSA te benadeel tot voordeel van Rusland.”

Hulle het bygevoeg dat hulle vandag Senaat- en Huiswetgewing sal voorlê om Amerikaanse wapenverkope aan Saoedi-Arabië onmiddellik te stop.

Leave a Reply