Skip to main content

Alrosa, die Russiese staatsbeheerde diamantmaatskappy, is uitgesluit van die EU se volgende rondte sanksies teen Rusland, het die EUobserver Woensdag berig met verwysing na dokumente van die Europese Kommissie.

Die wêreld se grootste diamantmynoperasie volgens volume is aanvanklik in die konsepvoorstel van die EU-blok se agtste sanksiepakket gelys. Die onderneming het na bewering direkte finansiering van ‘n nuwe Russiese vlootduikboot verskaf en miljarde euro’s per jaar in die militêre begroting gespuit.

Alrosa is egter van die finale sanksie-lys, wat 29 individue en sewe regsentiteite insluit, afgehaal. België, die tuiste van die wêreld se grootste diamanthandelsentrum, Antwerpen, het die EU-embargo geblokkeer.

Die U-draai het glo gekom nadat Belgiese diplomate en aktiviste van die Antwerpse Diamantsentrum kapsie gemaak het oor die stap wat duisende werkgeleenthede in die stad kan kos.

Leave a Reply