Skip to main content

Gesondheidsowerhede in Uganda het einde September ’n Ebola-krisis aangekondig ná die eerste dodelike geval daar in jare. Sedertdien is minstens 60 bevestigde en waarskynlike infeksies opgespoor, met 28 ander wat in daardie tyd as gevolg van die virus dood is. Dit sluit verskeie gesondheidsorgwerkers in.

Ebola versprei hoofsaaklik deur direkte kontak met liggaamsvloeistowwe van ‘n besmette persoon of dier, sowel as voorwerpe wat die patogeen dra. Simptome sluit in erge koors en spysverteringsprobleme, hoofpyne, gewrig- en spierpyn, sowel as inwendige en uitwendige bloeding. Sterftesyfers vir die seldsame virus het in sommige vorige epidemies 90% oorskry, alhoewel die uitkomste vermoedelik sterk gekoppel is aan die kwaliteit van mediese sorg wat ‘n pasiënt ontvang.

Leave a Reply