Skip to main content

‘n Ontploffing by ‘n Bulgaarse wapenfabriek het minstens drie mense dood en een ander beseer gelaat, het plaaslike amptenare gesê. Die ontploffing het ‘n groot deel van die fasiliteit vernietig en die hele perseel moes ontruim word.

Distriksaanklaers het gesê die ontploffing het Dinsdag plaasgevind by ‘n aanleg wat deur die wapenvervaardiger Arsenal in die stad Kazanlak bestuur word. Alhoewel amptenare aanvanklik gesê het die ontploffing het die lewe geëis van ‘n 55-jarige man wat by die fabriek gewerk het, het hulle sedertdien die dood van twee vroulike werknemers van 53 en 43 jaar oud ook bevestig. ‘n Ander vrou is in die hospitaal nadat sy ernstige beserings opgedoen het in die ontploffing. Die slagoffers en beseerde mense se name is nie bekend gemaak nie.

Bulgarye se voorste wapenvervaardiger, Arsenal, vervaardig ‘n reeks handwapens, plofstof en ammunisie, en het glo die Oekraïense weermag op verskeie punte tydens sy voortslepende oorlog met Rusland van wapens voorsien.

Leave a Reply

error: Content is protected !!