Skip to main content

Wêreldwye staatseffekte is op koers met hulle swakste prestasie sedert 1949, aangesien verliese toeneem in die gesig van aggressiewe sentrale banke, het Bloomberg berig met verwysing na die Bank of Americas se projeksies.

Volgens die verslag weerspieël die stygende verliese hoe verder die Amerikaanse Federale Reserweraad  (AFR) en ander sentrale banke wegbeweeg het van die monetêre beleid van die Covid-pandemie, toe hulle koerse naby nul gehou het om ekonomieë aan die gang te hou. Die ommekeer het alles van aandeelpryse tot olie getref, aangesien beleggers gereed maak vir ‘n sterk afname in ekonomie.

Vrydag het die Verenigde Koninkryk se vyfjaar-effekte met die meeste sedert 1992 gedaal nadat die regering ‘n massiewe belastingverlagingsplan in werking gestel het. Amerikaanse tweejaar-effekte is die laagste sedert minstens 1976, nadat dit vir 12 agtereenvolgende dae gedaal het.

Die AFR het Woensdag sy beleidskoersreeks tot 3,25% verhoog, wat sy derde agtereenvolgende verhoging van 75 basispunte is. Daar is sprake van verdere stygings wat hoër as 4,5% kan wees.

One Comment

Leave a Reply

error: Content is protected !!