Skip to main content

Die ongewilde kragvoorsiener, Eskom, sê hy hou die ligte oral op verskillende tye af om noodopwekkingsreserwes te onderhou.

Sedert verlede week is opwekkingseenhede by Majuba-, Camden-, Kriel-, en Matla-kragstasies afgeskakel vir herstelwerk. ‘n Opwekkingseenheid by Hendrina en twee by die Kusile-kragstasies is weer in diens, maar die verslapping van rotasie-beurtkrag blyk nie binnekort op die kaarte vir Suid-Afrikaners te wees nie.

Boonop is die beskikbaarheid van diesel ook ‘n uitdaging vir die kragvoorsiener. Die beurtkrag sal na verwagting regdeur die week voortduur. Die verwagte fase blyk fase 3 te wees.

President Cyril Ramaphosa het benadruk dat daar geen kitssoplossings is vir die reuse-kragprobleem in ons land nie. Hy vra dat mense geduldig sal wees terwyl hulle (die regering) die komplekse probleem probeer oplos.

3 Comments

Leave a Reply