Skip to main content

Novak Djokovic gaan nie sy tydgenoot en groot mededinger Roger Federer in sy aftrede-besluit volg nie, aangesien hy nie “oud genoeg” voel om dit tans te doen nie.

Federer het die sportwêreld verlede week hartseer gemaak deur sy vertrek uit internasionale tennis op die ouderdom van 41 jaar aan te kondig. Hy het verduidelik dat hy die besluit geneem het nadat hy bewus geword het van die “beperkings” wat sy liggaam op hom plaas.

Met Djokovic wat nou 35 en Rafael Nadal wat 36 jaar is, het Federer se besluit vrae laat ontstaan ​​oor hoeveel daar nog in die tenks van die ander twee lede van die “Groot Drie” oor is.

Soos bevestig by die Laver Cup waar Federer ‘n tranerige finale professionele verskyning saam met Nadal gemaak het in ‘n Team Europe-dubbelnederlaag teen Team World, het Djokovic egter steeds in topvorm gevoel.

“Ek voel, om eerlik te wees, nog nie so oud dat my tennisloopbaan verby moet wees nie,” het Djokovic Saterdag aan verslaggewers gesê.

“Ek voel steeds my liggaam dien my, luister goed na my. Dit is die sleutel, dink ek, wanneer jy by 35-plus kom,” het hy bygevoeg.

Sonder die knieprobleme wat Federer geteister het, óf die voetprobleme waarmee Nadal gesukkel het, is Djokovic waarskynlik die fiksste van die drie supersterre. Hy het verduidelik hoe hy aangepas het om langslewendheid op die hoogste vlak te probeer verseker.

“Ek speel nie soveel soos wat ek ‘n paar jaar gelede gespeel het nie. Ek wil ‘n hoogtepunt bereik by die beste toernooie, [die] grootste toernooie ter wêreld, wat Grand Slams is. Ook van die grootste ATP-byeenkomste; en ek wil die beste spel vir my land speel,” het Djokovic gesê.

“Dit is wat die meeste spelers motiveer en my inspireer om die beste tennis te speel. Ek wil regtig aanhou. Ek sien nie op die oomblik die einde van my loopbaan op die horison nie.

“Ek wil net aanhou solank ek goed voel en ek kan meeding met die jongelinge, en dat ek een van die kandidate kan wees om die Grand Slams te wen,” het hy bygevoeg.

Djokovic het die 24-jarige semi-finalis van die Amerikaanse Ope, Frances Tiafoe, met 6-1, 6-3 geklop, en het dit Saterdag in ‘n mate by die Laver Cup in Londen bewys.

Sondag het hy egter met 6-3, 7-6 teen die 22-jarige Felix Auger Aliassime verloor voordat Team World die trofee vir die eerste keer verseël het toe Tiafoe Stefanos Tsitsipas met 1-6, 7-6, 10-8 voorgeloop het.

Leave a Reply