Skip to main content

Lede van die Republikeinse Party in die VSA sal onder druk geplaas word om president Joe Biden te vervolg as hulle party in November se middeltermynverkiesing beheer oor die Kongres terugwen, beweer Nancy Mace van die Huis van Amerikaanse verteenwoordigers .

“Ek glo daar is baie druk op die Republikeine om daardie stem te kry, en daardie wetgewing voor te stel,” het die Republikein van Suid-Carolina Sondag in ‘n NBC News-onderhoud gesê. “Ek dink dit is iets wat sommige mense oorweeg.”

Mace, wat haarself beskryf as ‘n konserwatief wat met Demokrate werk,” het ‘n kans om haar eie setel in die Kongres te behou nadat sy haar primêre verkiesing gewen het teen ‘n uitdager wat deur die voormalige president Donald Trump gesteun is.

Sy het die woede van Trump-ondersteuners geopper deur te stem om die Demokraat Joe Biden se oorwinning in die 2020-verkiesing te sertifiseer en Trump te kritiseer oor die oproer by die Amerikaanse Capitol.

Mace het egter “nee” gestem toe die Demokrate Trump vir ‘n tweede keer in Januarie 2021 aangekla het. Sy het Sondag aan die NBC News-gasheer Chuck Todd gesê dat sy teen Trump se vervolging gestem het omdat sy glo dat hy gestroop is van sy reg op ‘n behoorlike proses. Sy het bygevoeg dat sy Biden se vervolging onder dieselfde omstandighede sou teenstaan.

“Ek sal lees hoe daardie wetsontwerp ingedien word, wat daarin is, watter bewyse daar is,” het Mace gesê, verwysend oor enige vervolgingsaak teen Biden. Sy het bygevoeg: “Ek stem tipies grondwetlik, ongeag wie aan bewind is. Ek wil die regte ding doen vir die lang termyn, want dit gaan nie net oor vandag, môre en vanjaar se verkiesing nie. Dit gaan oor die toekoms van demokrasie.”

Die Republikeine het reeds twee vervolgingsake teen Biden aanhangig gemaak, insluitend een vandeesmaand, ondanks die wete dat hulle nie tans ‘n stemming in die Demokraties-beheerde Huis van Verteenwoordigers sal kan afdwing nie.

Die jongste artikels van vervolging, wat verlede week deur vier GOP-wetgewers ingedien is, vra dat Biden uit sy amp verwyder moet word omdat hy nie die land se grense beveilig het nie, verlede jaar se onttrekking van die Amerikaanse magte uit Afghanistan verkeerd hanteer het en ‘n ongrondwetlike verbod op uitsettings ingestel het.

Leave a Reply