Skip to main content

Ongeveer 50 miljoen mense is nou op die rand van hongersnood, terwyl selfs groter getalle ander vorme van voedselonsekerheid in die gesig staar, volgens die VN-voedselhoof David Beasley, wat alarm gemaak het oor wêreldwye “chaos” en onrus as nasies nie daarin slaag om groot tekorte aan brandstof, graan, kunsmis en ander noodsaaklike goedere in voedselproduksie op te los nie.

Beasley het Donderdag tydens ‘n onderhoud met die Associated Press skenkerlande en private filantrope aangemoedig om aksie te neem om ‘n katastrofiese hongerkrisis te voorkom te midde van voortdurende tekorte, en verklaar dat daar andersins “chaos oor die hele wêreld” sou wees.

“Vyftig miljoen mense in 45 lande [klop] aan hongersnood se deur,” het hy gesê. “As ons nie hierdie mense bereik nie, sal jy hongersnood en destabilisering van nasies hê, erger as wat ons in 2007-2008 en 2011 gesien het, en jy sal massamigrasie hê.

“As ons nie vinnig hierop reageer nie – en ek bedoel nie volgende jaar nie, ek bedoel vanjaar – sal jy ‘n voedselbeskikbaarheidsprobleem hê in 2023. En dit gaan hel wees.”

Terwyl die direkteur van die Wêreldvoedselprogram gesê het dat ‘n totaal van ongeveer 80 miljoen mense ‘n mate van voedselonsekerheid in die gesig gestaar het toe hy die pos in 2017 aanvaar het, het daardie syfer sedertdien tot 345 miljoen gestyg. Hy het onder meer die voortslepende ekonomiese verval as gevolg van die Covid-19-pandemie en verwante inperkingsmaatreëls die skuld gegee, sowel as beduidende voedselvoorsieningsketting-kwessies wat veroorsaak word deur die oorlog wat steeds in die Oekraïne woed.

Leave a Reply

error: Content is protected !!