Skip to main content

Die fortuin van die Facebook-stigter Mark Zuckerberg het tot dusver vanjaar met $71 miljard gedaal, het Bloomberg Maandag berig.

Fortuin-afname was die grootste onder die wêreld se rykste individue volgens die agentskap se Billionaires Index. Dié daling is ook groter as die bruto binnelandse produk van 120 lande.

Zuckerberg se huidige netto waarde van $55,9 miljard maak hom 20ste onder die rykste mense regoor die wêreld, sy laagste plek sedert 2014. Minder as twee jaar gelede was die tegnologie-magnaat $106 miljard werd, en was hy in die derde plek ná Jeff Bezos en Bill Gates.

Die 38-jarige kuberkoning se rykdom het in September 2021 ‘n hoogtepunt van $142 miljard bereik, maar kort nadat hy die maatskappy se naam van Facebook na Meta verander het, het dit ‘n oorwegend afwaartse trajek geneem.

In Februarie het Facebook geen groei in die maandelikse gebruikers geopenbaar nie, wat ‘n rekorddaling in sy aandeelprys veroorsaak het en $31 miljard uit Zuckerberg se fortuin gewas het. Boonop bring Instagram se bod op Reels, wat as ‘n potensiële mededinger vir TikTok se kortvorm-videoplatform bekendgestel is, minder advertensie-inkomste in as wat verwag is.

Meta se aandeelwaarde word ook verminder deur die maatskappy se belegging in Metaverse, volgens Laura Martin, senior internetontleder by Needham.

Byna al Zuckerberg se rykdom is vas in Meta-aandele. Die HUB hou meer as 350 miljoen aandele, volgens die maatskappy se jongste volmagverklaring. Die maatskappy se aandeelprys was teen die einde van verhandeling Dinsdag met 1,3% laer tot $146,09.

One Comment

Leave a Reply