Skip to main content

Die wêreldekonomie staar ‘n ernstige resessie en ‘n ineenstorting van die aandelemark teen die einde van hierdie jaar in die gesig, het die bekende ekonoom en professor Nouriel Roubini van die Universiteit van New York Maandag gewaarsku.

Die resessie in die VSA en wêreldwyd kan dwarsdeur volgende jaar duur, en die S&P 500 – ‘n belegging wat bestaan uit aandele wat in die Standard & Poor’s 500-indeks gelys is – kan met tussen 30% en 40% daal, het Roubini gesê in ‘n onderhoud wat deur Bloomberg aangehaal is.

Sy voorspellings is tydens die Federale Reserweraad se tweedaagse beleidsvergadering gemaak. Sentrale bankiers sal na verwagting Woensdag ‘n nuwe en groot rentekoersverhoging aankondig.

Volgens Roubini sal groot skuldverhoudings van korporasies en regerings tot resessie lei.

“Dit gaan nie ‘n kort en vlak resessie wees nie, dit gaan ernstig, lank en lelik wees,” het Roubini gesê.

One Comment

Leave a Reply