Skip to main content

Die Duitse sportdragreus Adidas het versuim om 10 miljard roebels ($166 miljoen) aan belasting in Rusland te betaal nadat die maatskappy planne aangekondig het om die land in Maart te verlaat, het ‘n aantal Russiese media-afsetpunte berig.

Die wanbetaling is glo onthul deur Alexander Khaminsky, die hoof van die Sentrum vir Wetstoepassing in die Moskou-streek, wat Adidas se finansiële rekords ondersoek het. Volgens Khaminsky het die maatskappy se Russiese filiaal sy voorraad aan plaaslike verskaffers oorgedra kort nadat hy sy uittreeplan aangekondig het.

Die Mash Telegram-kanaal beweer dat die korporasie massa-afleggings begin het en sy voormalige werknemers het net een betaling ontvang in plaas van vyf soos belowe.

Khaminsky het klagtes by plaaslike owerhede ingedien en die Russiese premier Mikhail Mishustin gevra om na die situasie te kyk.

Adidas het vroeg in Maart die bedryf van sy winkels en e-handelswebwerf in Rusland gestaak ná soortgelyke besluite wat deur ander vervaardigers van atletiekdrag soos Puma en Nike geneem is.

Destyds het die maatskappy gesê hy sal voortgaan om werknemers in Rusland te betaal en “toekomstige sakebesluite en aksie te neem soos nodig”. Dit het ook sy vennootskap met die Russiese voetbalunie opgeskort.

Later het Adidas erken sy besluit om Rusland te verlaat het sy inkomste gedurende die tweede kwartaal met meer as €100 miljoen verminder.

Leave a Reply

error: Content is protected !!