Skip to main content

‘n Libanese vrou, met ‘n pistool wat sy beweer ‘n speelding is, het Woensdag mense as gyselaars aangehou by ‘n tak van Blom-bank in sentraal-Beiroet.

Die vrou het geëis om haar eie geld uit ‘n bevrore rekening te onttrek. Dit is die tweede gyselaarsituasie in minder as twee maande aangesien die land se bankkrisis baie mense sonder toegang tot hul eie kontant laat.

As gevolg van ‘n tekort aan buitelandse valuta, weier die banke om geld uit burgers se deposito’s in “harde” geldeenheid uit te reik, en bied eerder kliënte Libanese pond aan teen ‘n koers wat aansienlik laer is as die swartmark-koerse.

Video’s en beelde wat op sosiale media sirkuleer, wys hoe verskeie mense die bank bestorm. ‘n Vrou, wat later as Sali Hafiz geïdentifiseer is, word daarin gesien. Sy  haal ‘n pistool uit en hou mense as gyselaars aan.

Getuies, insluitend ‘n AFP-fotograaf, het beweer Hafiz en ander woedendes ook petrol oral gegooi en gedreig om die bank af te brand.

Hafiz het ‘n deel van die klopjag regstreeks gestroom. In die video beweer sy sy gaan nie “enigiemand doodmaak of die plek aan die brand steek nie” en was in die bank om haar regte te verdedig en haar sterwende suster te help.

Terwyl verskeie mense wat aan die klopjag deur die polisie op die toneel aangehou is, het Hafiz daarin geslaag om te ontsnap. In ‘n onderhoud met die Al-Jadeed TV-kanaal ná die voorval het sy bevestig dat sy daarin geslaag het om $12 000 en 1 000 Libanese pond uit haar totale deposito van $20 000 te onttrek.

Die 28-jarige vrou het ook onthul dat die pistool wat sy gebruik het, ‘n plastiekspeelding is wat aan haar nefie behoort.

’n Uur nadat sy die bank bestorm het, het Hafiz op Facebook gesê dat sy reeds op die lughawe was. “Die hele regering is by my huis terwyl ek op die lughawe is. Sien julle almal in Istanbul!” het sy geskryf.

Volgens onbevestigde berigte is sy in hegtenis geneem kort nadat sy die boodskap geplaas het.

In Augustus is ‘n man wat werknemers van ‘n ander Beiroet-bank etlike ure lank gyselaar gehou het om $35 000 van sy spaargeld te onttrek, vrygelaat nadat die bank die klagte laat vaar het.

Leave a Reply

error: Content is protected !!