Skip to main content

Stygende energiekoste is die grootste uitdaging wat die Duitse nywerheidsektor tans in die gesig staar, berig The Economist.

“Die inhoud van ons bedryf word bedreig,” het die president van die  vereniging van die Duitse industrie (BDI), Siegfried Russwurm, toegegee.

Hy het bygevoeg dat die situasie “dodelik” lyk vir baie besighede.

Volgens die vereniging het die elektrisiteitsprys vir volgende jaar reeds vyftienvoudig gestyg, en die prys van gas tienvoudig. In Julie het die land se bedryf, wat gedwing is om produksievermoëns te verminder, glo 21% minder gas verbruik as in dieselfde maand in 2021.

Kleiner maatskappye sukkel meer as groteres, volgens ‘n studie deur die konsultasiemaatskappy FTI Andersch, het die media ook berig. Sowat 25% van ondernemings met minder as 1 000 werknemers is gedwing om bestellings te kanselleer of af te wys, of beplan om dit te doen, vergeleke met 11% van diegene met meer as 1 000 werknemers.

Byna 10 000 broodvervaardigers sukkel volgens berigte soos nog nooit tevore in die na-oorlogse Duitsland nie, aangesien die koste van die elektrisiteit en gas wat nodig is om oonde te verhit en kniemasjiene te laat loop, geweldig toegeneem het.

Die BDI-opname van 600 mediumgrootte maatskappye het getoon dat byna een uit elke tien maatskappye produksie onderbreek of verminder het weens hoë insetkoste, terwyl meer as nege uit tien gesê het dat die stygende pryse van energie en grondstowwe ‘n groot, of ‘n oorleefuitdaging, vir hulle is.

Een uit elke vyf oorweeg dit glo om ‘n deel, of die hele produksie, na ‘n ander land te verskuif. Groter maatskappye wat energie-intensiewe produksievermoë gebruik, soos chemikalieë of staalprodusente, kan ook na die buiteland verhuis, aangesien hulle met opposisie in ander lande moet meeding, waar die koste van energie laer is.

As energiepryse vir ‘n rukkie hoog bly, sal tot 3% van Duitsland se energie-intensiewe besighede na die buiteland verhuis, volgens Holger Schmieding, die hoofekonoom van die private bank Berenberg.

Leave a Reply