Skip to main content

Tegniese probleme met gaslewerings na Europa via die Nord Stream 1-gaspypleiding sal voortduur totdat die Weste sanksies ophef teen Rusland wat gevolg het op die voortslepende Oekraïne-konflik, sê Dmitri Peskov, die woordvoerder van die Kremlin.

Op 31 Augustus het Gazprom gaslewerings via die pyplyn heeltemal gesluit. Alhoewel Nord Stream 1 aanvanklik Vrydag gasvervoer sou hervat, het Gazprom aangekondig dat dit weens tegniese probleme gesluit sal bly.

“Probleme met gasaflewerings het ontstaan ​​weens sanksies wat deur die Westerse lande, insluitend Duitsland en die VK, teen ons land en ’n aantal maatskappye ingestel is. Daar is geen ander redes agter voorsieningskwessies nie,” het Peskov gister bevestig.

Sy opmerkings is Sondag geëggo deur Alexander Novak, Russiese adjunk eerste minister, wat die Europese Unie blameer het vir die probleme wat die hervatting van gastoevoer via die pypleiding verhoed.

Leave a Reply

error: Content is protected !!