Skip to main content

Ronald Lamola, die minister van justisie en korrektiewe dienste, het bevestig dat die Gupta broers, Rajesh en Atul, steeds in arres is.

“Ons het ‘n verbale nota ontvang wat ‘n formele bevestiging is deur die regeringsowerhede van die Verenigde Arabiese Emirate (VAE) dat die twee Gupta-broers in hul selle is. Hulle het ons ook meegedeel dat hulle by verskeie geleenthede probeer het om vir borgtog aansoek te doen, maar dit is telkens geweier,” het Lamola in ’n EWN-verslag gesê.

Hy het bygevoeg dat die broers se uitlewerings deur twee afsonderlike departemente hanteer word weens die kriminele en diplomatieke aard daarvan.

“Dit is nie ‘n aangeleentheid wat net deur die Nasionale Vervolgingsgesag hanteer word nie. Dit het ‘n aflos-effek: nadat die NVG die aanklagte en die akte van beskuldiging hanteer het, gee hy dit dan aan die sentrale gesag oor,” het die minister verduidelik.

Leave a Reply