Skip to main content

Die oorgang na hernubare energiebronne is een van die moeilikste take wat die planeet in die gesig staar en kan etlike dekades neem, het Elon Musk, uitvoerende hoof van Tesla, Maandag aan verslaggewers gesê.

Musk het beklemtoon dat die wêreld moet voortgaan om olie en gas te ontgin om die beskawing te handhaaf, terwyl volhoubare energiebronne ook ontwikkel moet word.

“Realisties, dink ek ons ​​moet olie en gas op die korttermyn gebruik, want anders sal die beskawing verkrummel,” het Musk tydens ‘n energiekonferensie in Noorweë gesê, en bygevoeg dat hy nie een is wat fossielbrandstowwe “demoniseer” nie. Terselfdertyd, “moet ons ‘n duidelike pad na ‘n volhoubare energietoekoms hê.”

Op ‘n vraag of Noorweë moet voortgaan om vir olie en gas te boor, het Musk geantwoord: “Ek dink ‘n bietjie bykomende eksplorasie is op hierdie tydstip geregverdig.”

“Een van die grootste uitdagings wat die wêreld nog ooit in die gesig gestaar het, is die oorgang na volhoubare energie en na ‘n volhoubare ekonomie … wat ‘n paar dekades sal neem om te voltooi,” het hy benadruk.

Die rykste man op Moeder Aarde het ook opgemerk dat aflandige windkragopwekking in die Noordsee, gekombineer met batterypakke, ‘n sleutelbron van energie kan word. “Dit kan ‘n sterk, volhoubare energiebron in die winter verskaf,” het Musk voorgestel.

Hy het in Maart ’n beroep op Europa gedoen om terug te keer na kernkrag, asook om olie- en gasproduksie ’n hupstoot te gee om Rusland se invloed te verreken.

Ondanks Musk se oproepe, sal dit waarskynlik jare vir Europa neem om sy kernkragstasies, wat geleidelik oor die hele vasteland gesluit is ten gunste van groen energie-verpligtinge, weer aan die gang te kry.

Leave a Reply