Skip to main content

Winkelpryse in die VK het in Augustus met 5,1% op ‘n jaargrondslag gestyg vanaf 4,4% in Julie, wat hul hoogste groeikoers sedert 2005 is, het Sky News Woensdag berig. Daar is verwys na data van die British Retail Consortium (BRC) en navorsingsmaatskappy NielsenIQ .

Volgens die verslag het voedselpryse teen die vinnigste tempo sedert 2008 gestyg – tot 9,3% vanaf verlede jaar. Varsvoedselpryse was 10,5% hoër as verlede Augustus, hoër as die styging van 8% wat in Julie aangeteken is, met produkte soos melk en margarien wat die grootste prysstygings beleef het.

Volgens die VK se Office for National Statistics (ONS) is die styging in voedselpryse een van die sleuteldrywers van inflasie, wat in Julie tot 10,1% gestyg het. Sommige ontleders waarsku dit kan volgende jaar 18% of selfs 22% oorskry as energiepryse aanhou groei.

Volgens Helen Dickinson, uitvoerende hoof van BRC, is die vooruitsigte “swak vir beide verbruikers en kleinhandelaars.” Sy het opgemerk dat ondernemings waarskynlik kliënte sal ondersteun deur “afslag aan kwesbare groepe, waardereekse uit te brei, pryse van noodsaaklikhede vas te maak en personeel se salarisse te verhoog,” maar het gesê dat “daar net soveel is wat hulle kan doen” te midde van stygende koste.

Mike Watkins, die hoof van kleinhandelaar en besigheidsinsig vir NielsenIQ, het gesê dat “hierdie vlak van voedselinflasie vir ten minste nog ses maande met ons sal wees.”

Leave a Reply