Skip to main content

Die afgelope paar maande het baie gewilde kosse baie duur geword of is buitengewoon moeilik om te vind, berig Bloomberg en bevestig dat besighede sukkel om alternatiewe te vind om aan hulle kliënte te bied.

Die probleem word toegeskryf aan ‘n uitgerekte wêreldwye voorsieningsketting, met ‘n warrelwind van faktore wat daartoe bydra. Dit sluit in van ongunstige weer en die Covid-19-pandemie tot geopolitieke spanning en die herstel van die vraag na sekere items.

In Duitsland staar bierdrinkers ‘n tekort aan bottels in die gesig, deels weens die oorlog in die Oekraïne, wat brouers van glas voorsien. Die land se brouerye, wat reeds meer vir elektrisiteit en gars betaal, het ‘n beroep op klante gedoen om hul leë bottels terug te gee.

In die Verenigde State het springmielies ‘n bron van kommer vir fliekgangers geword, aangesien boere dit oorweeg om op te hou mielies plant ten gunste van meer winsgewende oeste. Daar is ook ‘n tekort aan springmielie-houers soos deksels, koppies en papiersakkies.

Die probleme ontsien nie groente nie, met ‘n blaarslaaitekort in Australië wat KFC genoop het om kool in sy hamburgers te sit. In die VK moes McDonald’s tamaties rantsoeneer, met een sny in plaas van twee, weens ‘n tekort te midde van die stygende koste om kweekhuise met gas te verhit. Die kitskosreus moes ook die verkope van groot aartappels in verskeie lande stop as gevolg van vertraagde verskepings en ‘n wêreldwye aartappeltekort.

Intussen het Singapoer se KFC-restaurante glo aartappelskyfies met kapokaartappel wafels vervang. In Kenia het gebruikers van sosiale media gevra vir ‘n boikot van die kitskosketting omdat hulle nie aartappels wat plaaslik verkry is, gebruik nie.

Produsentekorte het ook Japan getref, wat eetplekke aangespoor het om sekere geregte van hul spyskaarte af te haal.

Volgens Madhav Durbha, die vise-president van die voorsieningskettingstrategie by Coupa Software, moet sakeleiers heroorweeg hoe en waar hulle produseer en waar hul produkte vandaan sal kom. Hy het aan Bloomberg gesê dat hulle deur nuwe tegnologieë en beter beplanning, potensiële vertragings, verlore inkomste en “voortdurende brandbestryding” kan verminder om tekorte beter te bestuur.

Leave a Reply