Skip to main content

Kameelperde het nie boonste voortande nie. Alhoewel hulle dieselfde hoeveelheid tande as mense het, is al 32 tande aan die onderkant van sy bek, en dit bestaan uit meestal kiestande wat agter in hul monde geposisioneer is.

Hoe eet hulle dan? Deur hul onderste tande te gebruik om ‘n tak te gryp en dan die blare af te “kam”.

Hierdie elegante wesens is veral kwesbaar vir roofdiere wanneer hulle moet drink, want hulle nekke is te kort om die water te bereik, dus moet hulle op hul knieë buk om te drink. Hulle hoef gelukkig net een keer elke paar dae te drink.

Daardie ellelange nekke, sommige is tot drie meter lank, het net sewe werwels.

Boonop word kameelperde se tonge ‘n yslike 50cm lank.

Kameelperde het van die grootste voete in die diereryk: so groot soos ‘n gewone bord waaruit mense eet, of in makliker terme, ongeveer 30cm wyd.

Leave a Reply

error: Content is protected !!