Skip to main content

Voorheen was baie “goue visum”-skemas van ander lande buite die vermoë van die meeste Suid-Afrikaners, maar daar is nou nuwe hoop vir diegene wat nuwe weivelde soek.

Koshuis- en burgerskap-vir-belegging-programme (RBI en CBI) het die afgelope paar jare baie bekend geraak aan Suid-Afrikaners wat nie voorvaderlike bande met ander lande het nie, maar gretig is om verblyf of burgerskap in ‘n Europese land te verkry, asook toegang tot visumvrye reis oral in die EU.

Die verkryging van aftreevisums”, wat gemik is op mense wat ‘n gesertifiseerde maandelikse pensioen- of annuïteitsinkomste het en wat voldoende is om van te lewe, word al hoe meer gesien.

Suid-Afrikaners wat permanente verblyf wil verkry deur aansoek te doen vir ‘n “aftreevisum”, kan aanklop by Mauritius, Portugal en Panama, berig BusinessTech.

Mauritius

Mauritius bied ‘n 10-jaar okkupasie- of verblyfpermit aan “afgetrede nie-burgers” bo die ouderdom van 50 jaar, wat ‘n Mauritiaanse bankrekening kan oopmaak. ‘n Aanvanklike deposito van $1 500 (R23 618) moet gemaak word, gevolg deur $1 500 per maand of $18 000 (R283 358) per jaar vir die duur van die permit. Bewyse van die betaling van hierdie deposito’s moet elke jaar aan die owerhede voorgelê word.

Na drie jaar kan diegene wat een van hierdie beroeps- of verblyfpermitte besit, aansoek doen vir ‘n 20-jaar permanente verblyfpermit. Geen aankoop van eiendom is nodig om die aanvanklike afgetrede nie-inwonende okkupasiepermit te verkry nie, en die gade, ouers en afhanklike kinders onder 24 van permithouers kan ingesluit word.

Afgetrede nie-burger permithouers kan ook in ‘n besigheid in Mauritius belê, hoewel hulle nie die besigheid kan bestuur, daardeur in diens geneem kan word of ‘n salaris kan trek nie. Daar is geen beperking op afgeleë werk nie.

Portugal

Portugal bied die D7-verblyfvisum aan afgetredenes of inkomstehouers wat in Portugal wil woon en voldoende passiewe buitelandse inkomste het om te kwalifiseer.

Aansoekers moet ‘n Portugese bankrekening oopmaak en ‘n minimum van €8,460 (R142,085) per jaar per individu of €12,690 per jaar per paartjie kan deponeer om vir die visum te kwalifiseer. Hulle kan eiendom in Portugal koop as hulle wil, maar dit is aanvanklik nie nodig nie solank hulle ook ‘n huurooreenkoms vir ten minste 12 maande het.

Hierna sal hulle aansoek deur die Portugese konsulaat oorweeg moet word voordat hulle ‘n visum van vier maande toegestaan ​​word om Portugal te besoek en die verblyfproses met die immigrasie-owerhede te finaliseer.

Die D7-visum verleen nie-gewoonte-inwonerstatus, wat vrystelling van belasting op sekere buitelandse inkomste en toegang tot Portugal se openbare gesondheidstelsel insluit. Daarbenewens kan diegene met ‘n D7-visum na vyf jaar aansoek doen om burgerskap of ‘n Portugese permanente verblyfpermit wat vir 10 jaar geldig is.

Gesinshereniging kan ingevolge hierdie visum uitgevoer word, maar vereis ‘n bykomende aansoek en goedkeuring deur die immigrasie-owerhede in Portugal.

Panama

Panama bied die “pensionado-visum” aan aansoekers wat ‘n lewenslange gewaarborgde inkomste van minstens $1 000 (R15 735) per maand het, om in ‘n Panama-bankrekening gedeponeer te word.

Dit kan ‘n staatspensioen wees, of ‘n gesertifiseerde annuïteit van ‘n bank, besigheid of versekeringsmaatskappy wat deur die Panama-konsulaat aanvaar is.

Gades en afhanklike kinders kan by hierdie visum ingesluit word teen ‘n bykomende maandelikse inkomstevereiste van $250 per persoon. Kinders van 18 tot 25 jaar oud moet egter voltydse studente wees om as afhanklikes te kwalifiseer.

Sodra dit vir ‘n pensionado-visum goedgekeur is, sal aansoekers onmiddellik met ‘n tydelike verblyfkaart uitgereik word en dan, vier tot ses maande later, ‘n permanente verblyfkaart wat lewenslank geldig is en hulle toegang gee tot Panama se openbare gesondheidstelsel, sowel as baie ander voordele en afslagte wat hier vir pensioenarisse geld.

Leave a Reply

error: Content is protected !!