Skip to main content

Burgerlike organisasies maak alarm nadat die Departement van Maatskaplike Ontwikkeling (DSD) en die SA Agentskap vir Maatskaplike Sekerheid (Sassa) vir twee maande nie maatskaplike noodtoelaes uitbetaal het nie.

Miljoene arm Suid-Afrikaners het nie in April en Mei noodtoelaes vir maatskaplike verligting ontvang nie.

“Niemand is betaal nie. Mense is gestrand, mense wag steeds, mense vra voortdurend vir mekaar: ‘Wanneer gaan ons betaal word?'” het Tshabalira Lebakeng, ‘n Soweto-inwoner en lid van die Homeless Writers’ Project, gesê. Volgens hom word die status op die Moya-app aangedui as nog hangende. “Mense is gestrand en kla, hulle verloor hoop [dat] hulle betaal gaan word.”

Burgerlike organisasies het Woensdag alarm gemaak oor die DSD en Sassa wat nie toelaes vir maatskaplike verligting van nood (SRD) aan miljoene arm Suid-Afrikaners vir twee maande uitbetaal het nie.

“Dis ‘n skandaal en ‘n nasionale skande. Terwyl daar reeds voor April probleme was, is meer as 10 miljoen begunstigdes op ‘n maandelikse basis betaal … nou is die armste Suid-Afrikaners in ‘n katastrofiese situasie gegooi,” lui ’n verklaring van die organisasies.

Leave a Reply