Skip to main content

Amerikaanse petrolpryse was Saterdag gemiddeld meer as $5 per liter, wat ‘n nuwe rekord is.

Die American Automobile Association (AAA), ‘n nie-winsgewende organisasie, het die inligting bekend gemaak. Volgens die AAA, wat pryse by meer as 60 000 vulstasies regoor die VSA dophou, het die nasionale gemiddelde prys vir gewone loodvrye gas op 11 Junie tot $5,004 per liter gestyg van $4,986 die vorige dag. Oudergewoonte is die hoogste pryse aangeteken in die staat Kalifornië, teen tot $6,43 per liter, en die laagste in Georgia, teen $4,46 per liter.

Data toon dat Amerikaanse brandstofpryse nou meer as verdubbel het sedert die Amerikaanse president Joe Biden in Januarie 2021 ingehuldig is, toe ‘n liter petrol gemiddeld slegs $2,39 gekos het.

Die Biden-administrasie is vasbeslote om die stygende pryse te bekamp, ​​wat inflasie tot vier-dekade-hoogtepunte aangedryf het. Die regering het ‘n rekord-groot vrystelling van vate uit Amerikaanse strategiese reserwes beveel, ‘n reël opgeskort wat die verkoop van hoër-etanolmengsel petrol gedurende die somer verbied, en druk op die groot produsente van OPEC gedruk om produksie te bevorder.

Hierdie pogings het egter tot dusver nutteloos geblyk in die lig van die herstel van die post-pandemiese vraag en Oekraïne-verwante sanksies teen Rusland, insluitend ‘n Amerikaanse embargo op Russiese olie. Die pandemie-geïnduseerde afname in Amerikaanse raffineringskapasiteit het ook bygedra tot die prysstyging, aangesien ten minste vyf raffinaderye in die land na bewering die afgelope twee jaar gesluit is

Leave a Reply

error: Content is protected !!