Skip to main content

Die Amerikaanse Food and Drug Administration kon nie bo enige twyfel vasstel dat nege babas se sterftes moontlik verband hou met Abbott Nutrition se babaformule nie.

Amerikaanse owerhede doen sedert vroeg in 2021 ondersoek na die dood van ten minste nege babas, wat almal na bewering die Abbott Nutrition-babaformule verteer het voordat hulle siek geword en eindelik oorlede is, het die FDA Vrydag bekend gemaak.

Tot onlangs het die FDA net twee noodlottige gevalle erken, en nog twee waar babas siek geword het nadat hulle die formule ingeneem het. Die formule word by ‘n Abbott Nutrition-aanleg in Sturgis, Michigan vervaardig. Die waghond het gemeen die formule is moontlik met die cronobacter sakazakii-bakterie besmet.

Die FDA was egter nie in staat om bo redelike twyfel die bron van die infeksie wat enige van die nege sterftes veroorsaak het, vas te stel nie. Luidens ’n berig was daar in sommige gevalle nie genoegsame formule oor om ’n toets uit te voer nie. In ander gevalle het genomiese volgordebepaling aan die lig gebring dat die babas wat aan cronobacter beswyk het, besmet is met stamme anders as dié wat hierdie lente tydens ‘n inspeksie by die Abbott Nutrition-aanleg ontdek is.

Altesaam 128 verbruikersklagtes is tussen Desember 2021 en Maart 2022 by die FDA ingedien.

Afgesien van die nege sterftes, het die klagtes 25 gevalle beskryf waarin babas “lewensgevaarlike siekte/besering” opgedoen het, met nog 80 babas wat “nie-lewensbedreigende siekte/besering” na inneem van die formule opgedoen het.

Die maatskappy het intussen Vrydag in sy eie verklaring volgehou dat geen van die aangemelde sterftes met sy produkte te doen het nie.

“Abbott doen mikrobiologiese toetse op produkte voor verspreiding en geen Abbott-formule wat aan verbruikers versprei is, het positief getoets vir cronobacter sakazakii of salmonella nie. Alle behoue ​​produkte wat deur Abbott en die FDA tydens die inspeksie van die fasiliteit getoets is, het negatief teruggekom vir cronobacter sakazakii en/of salmonella. Geen salmonella alleen is ook by die Sturgis-fasiliteit gevind nie,” lui die formulevervaardiger.

Tydens getuienis voor die Amerikaanse Kongres aan die einde van Mei, het Robert Califf, FDA-kommissaris, die toestande by die maatskappy se Sturgis-aanleg as “uiters onhigiënies” en “skokkend” beskryf.

Die Abbott Nutrition-produksiefasiliteit het Saterdag heropen nadat die FDA die verbeterings nagegaan het wat by die aanleg aangebring is.

Die fasiliteit is in Februarie deur die waghond gesluit.

Leave a Reply