Skip to main content

Starlink, ‘n firma wat deur Elon Musk se SpaceX besit en bedryf word, het volgens die land se minister van digitale transformasie, Mykhailo Fedorov, ‘n operateurslisensie in die Oekraïne gekry om ‘n internetdiens te verskaf.

“Die maatskappy is pas by die register van verskaffers van elektroniese kommunikasienetwerke en -dienste gevoeg,” het Fedorov in sy Telegram-kanaal geplaas en bygevoeg dat die SpaceX-kantoor binnekort aktief in die land sal begin werk.

Starlink is ‘n satellietkonstellasiestelsel wat deur SpaceX bedryf word. Dit bevat ten minste 2 400 satelliet-geleiers in ‘n lae-aarde-baan wat breëbandtoegang tot inligting kan vergemaklik.

Starlink bied toegang tot breëbandinternet oral op aarde deur ‘n netwerk van satelliete met die spoed wat die operateur bied wat 1 Gbps vir elke intekenaar bereik. Die maatskappy verskaf tans internet aan 33 lande.

Vroeër hierdie week het Elon Musk gesê SpaceX het die afgelope drie maande 15 000 Starlink-internetstelle aan die Oekraïne gelewer. Die maatskappy het sy breëbanddiens in die land laat in Februarie geaktiveer ná ’n pleidooi van die Oekraïense regering.

Leave a Reply