Skip to main content

Afrikalande wat die gaping moet vul weens ‘n gebrek aan Russiese en Oekraïense voedselinvoere, moet buite die tipiese sfeer van ekonomiese hulp kyk, het die VN se assistent-sekretaris-generaal Ahunna Eziakonwa ná ‘n vyf dae lange sending na Japan gesê .

Eziakonwa, wat ook die VN se Ontwikkelingsprogram (UNDP) se streeksdirekteur vir Afrika is, het verwys na die unieke rol van die regering en privaatsektorvennote in Japan ter ondersteuning van Afrika-lande.

In 2008 het Japan ‘n drie-fase program met die Coalition for African Rice Development (CARD) begin. Dit sal rysproduksie vir die binnelandse mark regdeur Afrika verhoog.

Meer hulp-opsies tussen Japan en die Afrika-kontinent sal bespreek word by die agtste Tokio Internasionale Konferensie oor Afrika-ontwikkeling (TICAD) van 27 tot 28 Augustus 2022 in Tunisië, berig Laura Angela Bagnetto vir Radio France Internationale.

Leave a Reply