Skip to main content

Klimaataktiviste se stryd teen reuse-planne van Shell in Suid-Afrika het hervat.

Dis betekenisvol dat ‘n kernhofsaak hier rondom om te mag appelleer onlangs van die hand gewys is. Die hooggeregshof in Makhanda het in Februarie 2022 die oliereus en Gwede Mantashe, minister van minerale bronne en energie, se aansoek om verlof om te appelleer afgekeur. Die appelsaak sou wees teen ‘n uitspraak wat ‘n seismiese opname aan die Wildekus in die Oos-Kaap provinsie tydelik gestaak het.

Die uitkoms daarvan sal die welstand van Suid-Afrika se see-omgewing en die lewensbestaan ​​van landelike Oos-Kaapse gemeenskappe bepaal.

Tussen 30 Mei en 1 Junie 2022 het drie regters in die hooggeregshof in Gqeberha argumente aangehoor oor die vraag of ‘n besluit deur die departement van minerale hulpbronne en energie om ‘n seismiese eksplorasiereg aan die petroleumreus toe te ken, hersien en tersyde gestel moet word.

Na afloop van die verhoor, het Natural Justice – ‘n nie-winsgewende organisasie wat toegewy is aan die beskerming van inheemse mense en plaaslike gemeenskappe se regte – ‘n webinar gehou. Daartydens is besin oor die saak en watter soort aksie nodig sou wees om moontlike uitkomste aan te spreek.

Leave a Reply

error: Content is protected !!