Skip to main content

Besighede en verbruikers sal hul rieme stywer moet trek aangesien die onlangse brandstofprysverhoging ’n verwoestende uitwerking op almal sal hê.

Dit is volgens professor Irshad Kaseeram, ekonoom van die Universiteit van Zoeloeland se ekonomiese departement, wat gesê het die verhoging sal ook die repokoers beïnvloed.

Die departement van minerale bronne en energie het Dinsdagmiddag aangekondig dat petrol vanaf Woensdag met R2,43 per liter sal styg  en dieselpryse met R1,10. Verligtingsparaffien sal R1,56 per liter duurder wees. Die Tesourie het ook ‘n verlenging van die verlaging in die algemene brandstofheffing toegestaan.

Dit beteken die petrolheffing van R1,50 sal eers op 6 Julie gehef word, gevolg deur ’n afwaartse aanpassing van 75c per liter vanaf 7 Julie tot 2 Augustus.

Kaseeram het gesê om die waarde van die rand te reguleer, sal die Suid-Afrikaanse Reserwebank nou die repokoers moet verhoog en dit sal mense se besteding verder raak.

“Alles sal opgaan en as jy ‘n motor, huis of persoonlike lening het, gaan jy nou meer betaal. Dit beteken dat werkers in ondernemings ook groot verhogings sal eis om die lewenskoste te handhaaf, en sodoende ondernemings raak. Dit is skrikwekkende tye wat vir ons voorlê. Ons is in vir baie hoë pryse,” het Kaseeram gesê.

“Besighede sal nie meer werkers in diens wil hê nie, want hulle sal meer moet betaal en dus kan hulle werkers afdank om geld te spaar. Dit beteken werkloosheid, armoede en ongelykheid gaan toeneem,” het Kaseeram gesê.

Kaseeram het gesê mense moet spaar deur reis te vermy, verbruik te verminder, lenings te vermy en hul gordels styf te trek.

Melanie Veness, die hoof uitvoerende beampte van die Pietermaritzburg en Midlands Sakekamer, het gesê ‘n brandstofprysverhoging van hierdie omvang sal ‘n beduidende impak op vervoer hê, waarvan die verhoogde kostes sakeondernemings geen ander keuse sal hê as om aan hul kliënte deur te gee nie.

Sy het gesê dit sal mededingendheid belemmer en verbruikersbesteding beperk, wat die siek ekonomie verder aan bande lê, aangesien kliënte en verbruikers gedwing word om moeilike keuses te maak.

“Enige beurtkrag sal bydra tot ondernemings se ellende en ekonomiese groei verder demp. Dit is baie slegte nuus vir almal se sakke en sal baie werksgeleenthede in gevaar stel, wat baie kommerwekkend is gegewe ons huidige werkloosheidsyfer,” het Veness gesê.

Sifiso Shangase, ‘n streekbestuurder van die Suid-Afrikaanse Nasionale Taxiraad, het gesê die styging in brandstofpryse sal ‘n groot impak op taxi-tariewe hê.

Shangase het gesê tot dusver vanjaar het hulle nog nie hul pryse verhoog nie, ondanks ‘n styging van byna R5 vir brandstof sedert die begin van die jaar.

Volgens Shangase het taxi-operateurs aan verlede jaar se pryse vasgehou omdat hulle nie pendelaars in ‘n hoek wou druk nie. Hy het egter gesê die huidige situasie laat hulle geen keuse nie.

“Dit is duidelik dat ons nie kan voortgaan om te oorleef en ons besighede in stand te hou as ons nie ons pryse verhoog nie. Ons het ook ‘n besigheid om te bestuur en het gesinne, so ons moet seker maak dat ons ons voortbestaan ​​behou,” het Shangase gesê.

Vanaf 1 Julie kondig die taxibedryf altyd nuwe prysverhogings aan wat vir die res van die boekjaar van toepassing sal wees.

Shangase het gesê die vereniging se bestuur in die provinsie vergader môre en die kwessie van die brandstofprys en taxifooiverhoging kan bespreek word.

Die Automobiel Assosiasie (AA) het die uitgebreide brandstofverligting verwelkom, maar het gesê die massiewe stygings in brandstofpryse vir Junie gaan steeds verbruikers en die ekonomie knou. “Tog neem die aangepaste brandstofpryse steeds die brandstofprys tot rekordhoogtes, en verbruikers sal geen ander keuse hê as om hul gordels stywer te trek om hierdie aansienlike prysspronge te akkommodeer nie.

“Afgesien van hierdie onmiddellike verligting, erken ons dat die regering beperkte opsies het om ‘n krisis te hanteer wat lande regoor die wêreld raak, nie net Suid-Afrika nie,” het die AA gesê.

Leave a Reply