Skip to main content

Moneyweb berig dat die VSA, die wêreld se grootste mark vir natuurlike diamante, in April sanksies teen Rusland se staatsbeheerde Alrosa ingestel het, met die doel om ‘n bron van inkomste vir Moskou af te sny ná sy Februarie-inval in die Oekraïne. Alrosa, die wêreld se grootste produsent van ongeslypte diamante, het in 2021 sowat 30% van die wêreldwye produksie uitgemaak.

Botswana voorspel ‘n langdurige verbod op Russiese diamante wat die weg baan vir sintetiese edelstene om die markaandeel uit te brei, het die land se minister van minerale en energie opgemerk.

Lefoko Moagi, Botswana se minister van minerale en energie, het gesê die verbod op Russiese diamante kan plaaslike pryse opstoot.

Die VSA het ‘n wet aanvaar om Rusland in Afrika teen te werk deur sy militêre operasies, beleggings, oligarge en vermoedelike onwettige finansiële vloei na te spoor.

Legalbrief berig dat dit die jongste aanduiding is dat Afrika ‘n belangrike speler is in die Rusland-Oekraïnse konflik wat Europa en die globale ekonomie bedreig. En daar is groeiende spekulasie dat die wetgewing deels is omdat meer as die helfte van die Afrikalande verkies het om neutraal te bly oor VN-resolusies oor Rusland se inval in die Oekraïne.

Die wetsontwerp, ondersteun deur Gregory Weldon Meeks, wat die voorsitter van die Huiskomitee oor Buitelandse Sake is, sal vereis dat die Staatsdepartement elke jaar ‘n verslag aan die Kongres stuur oor Amerikaanse maatreëls om Russiese meganismes in Afrika teë te werk.

“Ons het besef dat (die Oekraïne-Rusland-konflik) ook ‘n impak op ons eie kontinent gaan hê,” het Ramaphosa by die jaarlikse Black Business Council-beraaddinee in Midrand, wat ambassadeurs van Rusland, Kuba en Venezuela ingesluit het, gesê.

Leave a Reply