Skip to main content

Janet Yellen, die Amerikaanse minister van finansies, het gister gesê hoër voedsel- en energiepryse het ‘n ‘reaksionêre’ uitwerking, naamlik om uitset en besteding te onderdruk en inflasie regoor die wêreld te verhoog.
Sy het egter aan verslaggewers voor ‘n vergadering van G7-ministers van finansies in Bonn, Duitsland, gesê dat sy nie kan sien dat die VSA in ‘n resessie sal gaan nie.
“Ons het natuurlik inflasie, die Fed verskerp monetêre beleid om dit aan te spreek,” het sy gesê en bygevoeg “ons is in ‘n globale omgewing waar daar aansienlike risiko’s en druk is, maar ek verwag regtig nie dat die Verenigde State in ‘n resessie sal verval nie.”
Volgens Yellen is “Europa meer kwesbaar en natuurlik meer blootgestel aan die energiefront as wat die Verenigde State is.”
Sy het ook beklemtoon dat die wêreldekonomie die risiko van ‘n “potensiële afname” in die gesig staar.

Leave a Reply