Skip to main content

Die München-gebaseerde nywerheidsreus Siemens verlaat die Russiese mark in reaksie op Moskou se militêre operasie in die Oekraïne, het die maatskappy Donderdag in ‘n verklaring gesê.

“Siemens sal die Russiese mark verlaat as gevolg van die Oekraïne-oorlog. Die maatskappy het verrigtinge begin om sy nywerheidsbedrywighede en alle nywerheidsbesigheidsaktiwiteite te beëindig,” lui die verklaring.

Vroeg in Maart het die maatskappy die staking van aflewerings aan Rusland en Wit-Rusland aangekondig en die opskorting van alle nuwe sakeprojekte weens die konflik in die Oekraïne en die daaropvolgende Westerse sanksies teen Moskou. Die maatskappy het egter voortgegaan om sy diens- en instandhoudingsverpligtinge na te kom, wat grootliks verband hou met die maatskappy se treinvervaardigingseenheid, Siemens Mobility, wat ‘n ooreenkoms met die Russiese Spoorweë het om hoëspoed-Sapsan-treine te bou en te diens.

Die maatskappy sê nou dat die “omvattende internasionale sanksies, sowel as huidige en potensiële teenmaatreëls, die maatskappy se sakebedrywighede in Rusland beïnvloed,” en daarom het Siemens besluit om aktiwiteite in die land heeltemal af te sluit.

Leave a Reply