Skip to main content

Die oliereus Saudi Aramco het Apple verbygesteek om die wêreld se grootste maatskappy te word.

Aramco se markwaarde het Woensdag net minder as $2,43 triljoen bereik teenoor Apple se $2,37 triljoen, toon data.

Apple se aandele het Woensdag met meer as 5% gedaal tydens verhandeling in die VSA, terwyl hulle byna 20% verloor het sedert sy $182,94 hoogtepunt op 4 Januarie. Beleggers verkoop tegnologie-aandele te midde van die onstabiele ekonomiese omgewing, met verhoogde rentekoerse, stygende inflasie, en voorsieningsketting probleme.

Energie-aandele en -pryse, aan die ander kant, het gestyg, grootliks te midde van vrese vir voorsieningsonderbrekings weens Westerse sanksies teen Rusland oor die konflik in die Oekraïne. Dit het ‘n hupstoot gegee aan die energiereus se waarde, met Aramco se aandeel wat tans sowat 27% gestyg het in 2022. Aan die einde van die fiskale jaar 2021 in Maart het die maatskappy gesê verlede jaar se wins het meer as verdubbel met die sprong in oliepryse.

Leave a Reply

error: Content is protected !!