Skip to main content

Thailand se hoofstad, Bangkok, sal sy amptelike Engelse naam verander na Krung Thep Maha Nakhon, het die land se kantoor van die Royal Society (ORST) gister aangekondig. Krung Thep Maha Nakhon is die hoofstad se naam in die Thaise taal, terwyl die stad se Engelse bynaam sedert 2001 amptelik in gebruik is.

Die verandering was nodig om die “huidige situasie” beter te weerspieël, het die ORST verduidelik. Die naam “Bangkok” kom van die ou stadsgebied, bekend as Bangkok Noi en Bangkok Yai, wat nou ‘n klein deel uitmaak van die 50 distrikssterk megapolis wat sowat 10,5 miljoen mense huisves.

Die verandering is in beginsel deur die land se politieke kabinet goedgekeur, maar dit moet steeds deur ‘n spesiale regeringskomitee hersien word voordat dit in werking tree. Die naam “Bangkok” sal egter steeds erken word.

Leave a Reply