Skip to main content

Brussels het besluit om planne te kanselleer om skepe wat deur EU-lede besit word te verbied om Russiese ru-olie na derdepartylande te verskuif, het dokumente wat deur Bloomberg gesien is, getoon. ’n Verbod op die versekering vir Russiese tenkwaens word egter glo nog hersien. As dit aanvaar word, kan dit ‘n doeltreffende versperring wees vir die uitvoer van olie uit dié land wat deur sanksies getref is.

Die verbod op die vervoer van Russiese ruolie, wat voorgestel is as deel van die EU se sesde pakket van sanksies oor Moskou se militêre operasie in die Oekraïne, is glo teengestaan ​​deur Griekeland, wie se ekonomie sterk op skeepvaart staatmaak, het mense wat met die saak vertroud is, aan die media gesê.

As dit aanvaar word, sou die stap die uitvoer van Rusland se ruolie effektief laat struikel het, aangesien Griekeland volgens kapasiteit meer as ‘n kwart van die wêreld se olietenkwaens het.

EU-lande debatteer steeds oor die sesde pakket, met diplomate wat probeer om besware te oorkom wat Hongarye uitgespreek het teen ‘n voorgestelde verbod op Russiese olie. Hulle kon nie die naweek ‘n ooreenkoms bereik nie.

Leave a Reply