Skip to main content

‘n Geïmproviseerde ploftoestel (IED) wat laat Vrydag ontdek is op die terrein van ‘n Berlynse gebou wat joernaliste van Rusland se RIA Novosti en Sputnik Duitsland huisves, is in ‘n afgeleë kelderventilasieskag gestop, het Sergey Feoktistov, die hoofredakteur van Spoetnik Duitsland, gesê.

Volgens die joernalis is die toestel ‘per ongeluk gevind’ toe die Russiese joernaliste en hul familielede besig was om vuilgoed op te tel en glasskerwe te verwyder nadat ‘n venster by die kompleks in ‘n ander vermeende aanval met ‘n bottel stukkend geslaan is.

Die sentrum se inwoners en personeel van die Russiese mediakantoor het eers gedink dit is ‘n foptoestel wat ontwerp is om hulle net bang te maak, het die hoofredakteur erken en bygevoeg dat die toestel aanvanklik selfs ietwat “komies” gelyk het.

“Wat ons op ons hoede geplaas het, was dat dit weggesteek is,” het Feoktistov verduidelik. Die toestel is gevind in ‘n relatief “afgeleë” area wat nie deur personeellede gebruik word nie, het hy gesê, en bygevoeg dat mense by die kompleks gewoonlik nie die kelderventilasieskagte nagaan nie.

Nou, nadat die polisie aan hom bevestig het dat dit ‘n ware ploftoestel was, glo Feoktistov dat dit ernstige skade aan die gebied kon aangerig het. “As dit afgegaan het, sou daar ‘n groot brand gewees het,” het die hoofredakteur gesê en bygevoeg dat dit “geplant is om ons nie net te intimideer nie”.

Die bom, wat gelyk het na ‘n jerriekan toegedraai in kleefband met sigbare drade wat daaruit steek en gevul met ‘n “mengsel van petrol en olie”, is so geplaas dat al daardie vlambare vloeistof in geval van ‘n ontploffing in die kelder sou kom, het Feoktistov verduidelik.

Die polisie behandel die voorval ook ernstig, het hy gesê, en het bygevoeg dat groot polisiemagte, insluitend streeks- en federale kriminele polisie, na die toneel ontplooi is. Volgens Feoktistov het die beamptes dit tydens ‘n gesprek met hom ‘n geïmproviseerde “brandbom” genoem. Die polisie het tot dusver geen amptelike verklarings oor die voorval gemaak nie.

Leave a Reply