Skip to main content

Australië wil ” ‘n nuwe outonome robotiese ondersese oorlogvoeringsvermoë bou,” het die minister van verdediging, Peter Dutton, Donderdag gesê, tydens die aankondiging van ‘n nuwe program om onderwater-hommeltuie vir die vloot te ontwikkel. Dieselfde dag het Dutton gewaarsku dat Australië “moet voorberei vir oorlog.”

Die projek sal mede-befonds word deur die Ministerie van Verdediging en Australiese filiaal van Anduril, ‘n Amerikaanse hoofkwartiermaatskappy wat in die outonome oorlogvoering werk.

Daar word verwag dat die duikboot-hommeltuie “die behendigheid en sterkte van die vloot se huidige duikboot en oppervlakgevegsmag sal aanvul en versterk” in die Indo-Stille Oseaan-streek, het die amptenaar verduidelik. Daar word ook van die vaartuie verwag om die mag te voorsien van “innoverende missie-opsies”, aangesien dit ‘n “ontwrigtende en moeilike ondersese probleem” vir enige teenstander sou word.

Leave a Reply

error: Content is protected !!