Skip to main content

Fikile Mbalula, die minister van vervoer, het die volgende te sê oor die  vliegtuigbrandstoftekorte by OR Tambo Internasionale Lughawe:

“Na my vergaderings met die Minister van Minerale Hulpbronne en Energie, het die Lughawensmaatskappy Suid-Afrika (ACSA), die Departemente van Vervoer en Minerale Hulpbronne en Energie, ‘n mandaat gekry om maatreëls in plek te stel om die vliegtuigbrandstoftekort wat by OR Tambo Internasionale Lughawe ervaar word, te takel. Hierdie uitdaging was ‘n gevolg van die vloede in KwaZulu-Natal wat vervoerinfrastruktuur geraak het en voorsieningskettings ontwrig het.

“Ons is bly dat die Lughawensmaatskappy Suid-Afrika (ACSA) onvermoeid gewerk het saam met relevante belanghebbendes en ander staatsdepartemente om hierdie uitdaging op te los. Die vliegtuigbrandstoftoevoer aan OR Tambo International is nou gestabiliseer. Ons verwelkom ook die Kennisgewing aan Airmen (NOTAM) uitgereik deur ACSA, wat alle lugrederye, beide internasionaal en binnelands, adviseer oor maatreëls wat geïmplementeer word om ontwrigting van lugdienste te voorkom.

“Ons wil dus die lugvaartsektor verseker dat daar voldoende brandstof by OR Tambo Internasionale Lughawe en by al ons nasionale lughawens is. ACSA doen alles binne sy vermoë en werk nou saam met olieverskaffers om te verseker dat daar te alle tye voldoende brandstofvoorraad is. Ons moedig die lugrederye verder aan om met ACSA te kommunikeer om enige onsekerheid oor hierdie aangeleentheid uit die weg te ruim, eerder as om drastiese maatreëls toe te pas, soos om vlugte te kanselleer.”

Leave a Reply