Skip to main content

Nie een van die Amerikaanse bondgenote in die Stille Oseaan is tans bereid om middelafstandmissiele te huisves nie, sê ‘n nuwe verslag deur die RAND-korporasie, ‘n dinkskrum wat die taak het om strategieë vir die Pentagon te ontwikkel. In plaas daarvan, beveel die skrywer aan, moet Washington Japan aanmoedig om ‘n eie missielarsenaal te ontwikkel om Chinese skepe te bedreig.

Binne enkele dae nadat die VSA in Augustus 2019 uit die Intermediate-Range Nuclear Forces (INF)-verdrag onttrek het, het die Pentagon onthul dat hulle aan voorheen verbode missiele gewerk het en dit iewers op die Stille Oseaan-rand wou plaas. Soos RAND-ontleder Jeffrey W. Hornung uitwys, is dit blykbaar makliker gesê as gedaan.

Hy voer aan dat die VSA ‘Japan moet help in sy pogings om ‘n arsenaal van grondgebaseerde, teen-skeep-missielvermoëns te ontwikkel en te ontplooi.’

“Alhoewel hierdie missiele steeds nie in staat sou wees tot diep aanvalle in China nie, sou hulle in staat wees om skeepsbewegings in die Taiwan-strait, die Oos-Chinese See en sommige van China se ooste te dek as hulle op Japan se suidwestelike eilande of selfs Kyushu se kus ontplooi sou word,” sluit die verslag af.

 

 

Leave a Reply