Skip to main content

Die eerste gedetailleerde verslag oor die stand van afvalwaterbehandeling in Suid-Afrika in nege jaar is onlangs vrygestel. Dit skets ’n somber prentjie, skryf Kevin Winter en Kirsty Carden vir The Conversation.

Die verslag onthul ‘n kommerwekkende en onaanvaarbare toestand van afvalwaterbehandelingswerke in die land. Meer as ‘n derde – 334 afvalwatersuiweringswerke (39%) uit ‘n totaal van 955 stelsels – word as kritiek geklassifiseer. Daarbenewens is sommige munisipaliteite toenemend nie in staat om kwessies van afvalwaterbestuur aan te spreek nie.

Winter en Carden brei uit: “Die implikasies van swak gehalte afvalwater wat in die omgewing vrygelaat word, is erg. Hoe meer besoedel die waterbronne is, hoe duurder en moeiliker is dit om die water vir drink- (en ander) doeleindes te behandel.”

Die verslae kom kort nadat afvalwatermonsters in die provinsies Gauteng, KwaZulu-Natal, die Vrystaat en die Wes-Kaap volgehoue ​​hoër vlakke van die SARS-CoV-2-virus getoon het. Die opsporing het kundiges aangespoor om die alarm te maak van ‘n potensiële vyfde golf van Covid-19 vir die land.

Leave a Reply