Skip to main content

Die Britse weermag het Dinsdag gesê hy het ‘n ondersoek van stapel gestuur ná berigte dat ‘n man wat hom as ‘n priester voorgedoen het daarin geslaag het om die kaserne van die Coldstream Guards te infiltreer. Die bedrieër het gesellig gekuier saam met die elite-soldate wat die koningin moes beskerm en ‘n nag by Victoria Barracks naby Windsor-kasteel deurgebring.

“Die weermag neem hierdie skending van sekuriteit uiters ernstig op en dit sal deeglik ondersoek word as ’n kwessie van prioriteit,” het ’n woordvoerder van die Ministerie van Verdediging gesê, maar wou nie verder kommentaar lewer nie aangesien die voorval nou “deel van ’n voortgesette ondersoek” was.

Die oortreding, wat verlede week plaasgevind het, is Maandag vir die eerste keer deur The Sun aangemeld. Volgens die poniekoerant se bron het die man by die kaserne se hek opgedaag en dadelik daar ingekom sonder om enige identifikasie of geloofsbriewe te toon.

“Die ou het by die hek opgedaag, gesê sy naam is Father Cruise en het beweer hy is ‘n vriend van die bataljon se Padre, dominee Matt Coles. Hy is ingenooi en iets te ete aangebied,” het die bron gesê.

Die vals priester het dadelik bevriend geraak met die wagte by die fasiliteit en “binne ‘n paar uur het hy saam met die beamptes in die kroeg gedrink.” Die boef het sy nuwe vriende vermaak met toenemend onwaarskynlike stories terwyl die drankies gevloei het. Hy het gespog oor sy ‘diens tydens die oorlog in Irak’ en beweer dat hy ‘n medalje vir dapperheid ontvang het.

“Hy het baie onwaarskynlike stories vertel en die ouens het nogal sy vertellings geniet,” het die bron beweer.

Leave a Reply