Skip to main content

Amerikaners stap in rekordgetalle van hul werk af weg, en kies in baie gevalle om op te hou werk eerder as om terug te keer kantoor toe, aangesien werkgewers afgeleë werkbeleide wat tydens die Covid-19-pandemie aangebied word, beëindig.

Volgens ‘n verslag van die Amerikaanse Arbeidsdepartement wat Dinsdag vrygestel is, het ‘n rekord van 4,54 miljoen mense hul werk in Maart bedank, wat ‘n rekord, wat verlede November opgestel is, met 23% oortref het teenoor ‘n jaar tevore. Die aantal werksgeleenthede het ook ‘n nuwe hoogtepunt op 11,5 miljoen gestel, aangesien werkgewers gesukkel het om vakante poste te vul te midde van stygende arbeidskoste.

Maart se verslag is die jongste aflewering in ‘n pandemie-era golf van arbeid wanorde, bekend as die ‘Great Resignation.’ Om die syfers in perspektief te plaas: voor April 2021 was daar nog nooit ‘n maand waarin soveel as 4 miljoen Amerikaners hul werk bedank nie. Daardie vlak is nou vir 10 agtereenvolgende maande oorskry, en Maart se totaal was gelykstaande aan ongeveer 3% van die hele Amerikaanse arbeidsmag.

Leave a Reply