Skip to main content

Dit is bekend dat die vroulike sebravinke effens groter eiers lê wanneer hul maat as minder aantreklik beskou word. Vermoedelik moet die ekstra voedingstowwe en ruimte vir die kuiken om te groei vergoed vir die pa se swak gene.

Gelukkig is die manlike sebravinke entoesiastiese sangers (wyfies sing gewoonlik nie). Hulle oproepe bestaan uit baie ‘piep’-geluide wat hulle laat klink soos piepklein motortoeters. Hulle kan die hele dag sing as hulle gelukkig is. Die klanke is nie hard nie, maar so aanhoudend…

One Comment

  • Rika de Clercq says:

    Ek het met die Zebra voeltjies geboer as n stokperdjie. Hulle is werklik ongelooflik mooi, maar die mannetjies was baie aggresief en sou sommer kleintjies dood maak. Moes mammas en hul babas apart hou vir tyd en dan stadig die mannetjies terug bring. Was so lekker om die storietjie voor my oe te sien gebeur. Van nessies voorberei, tot babas toe hok politiek. Was heel pretig.

Leave a Reply

error: Content is protected !!