Skip to main content

Die wêreld se gewildste kripto-geldeenheid – Bitcoin – het ‘n wettige betaalmiddel in die Sentraal-Afrikaanse Republiek geword.

Wetgewers het eenparig gestem om Bitcoin saam met die land se tradisionele geldeenheid, die CFA-frank, aan te neem, en die land se president het die maatreël Woensdag onderteken, het die president se kantoor in ‘n verklaring gesê. Dit wettig ook die gebruik van digitale geldeenhede en laat kripto-geldeenheid-uitruilings vrygestel van belasting.

Die skuif “plaas die Sentraal-Afrikaanse Republiek op die kaart van die wêreld se dapperste en mees visioenêre lande”, het die presidensie gesê. Die opposisie het egter nie saamgestem nie en gesê dat die wet daarop gemik is om die streekgeldeenheid wat deur Frankryk gesteun word en aan die euro gekoppel word, te ondermyn. Die CFA-frank word gedeel deur die Sentraal-Afrikaanse Republiek, Kameroen, Tsjad, die Republiek van die Kongo, Gaboen en Ekwatoriaal-Guinee.

El Salvador het verlede September die eerste land ter wêreld geword wat Bitcoin as wettige geldeenheid aangeneem het.

Leave a Reply