Skip to main content

Die 45ste Amerikaanse president, Donald Trump, is nie van plan om terug te keer na Twitter nie, selfs ná die aankoop van die platform deur Tesla en SpaceX-stigter Elon Musk. Die oorname is gister aangekondig.

Trump het aan Fox News gesê hy sal eerder in die komende dae sy terugkeer op sosiale media op TRUTH Social, sy eie platform, maak.

“Ek gaan nie op Twitter nie, ek gaan op TRUTH Social bly,” het Trump aan die kabelnetwerk gesê. “Ek hoop Elon koop Twitter, want hy sal verbeterings daaraan maak en hy is ‘n goeie man, maar ek gaan op TRUTH Social bly.”

Trump se eie platform is in Februarie bekendgestel, maar hy het nog nie daar verskyn nie. Hy het aan Fox gesê hy beplan om oor die volgende sewe dae te begin “Waarheid”.

Twitter het Trump na die oproer op 6 Januarie 2021 by die US Capitol “permanent geskors” en gesê dat sommige mense sy twiets as aanhitsing van geweld kan interpreteer. Facebook, Instagram en Snapchat het vinnig die voorbeeld gevolg.

Leave a Reply